2874
20:44 27.012017

Василь Брензович, Антон Кіссе та Жолт Неймет зустрілися з президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом

Політика 1988

Ця зустріч відбулася в четвер у місті Стразбург (Франція), де на той час перебували з візитом Василь Брензович, народний депутат України, голова ТУКЗ-КМКС, Антон Кіссе, народний депутат України, Президент Асоціації болгар України та Жолт Неймет, голова Комітету закордонних справ парламенту Угорщини.

Strasbyrg

На зустрічі українські депутати розповіли про ситуацію в якій наразі перебувають національні меншини, що проживають на території України, зокрема про ті законопроекти, що надійшли до Верховної Ради України. Так, вони зазначили, що в разі їх прийняття мовні права нацменшин були б значно обмежені. Василь Брензович та Антон Кіссе наголосили, що для стабільності та миру в Україні надзвичайно важливим є забезпечення прав та свобод національних меншин, які проживають на її території.

Читайте також: Нацменшини в очікуванні, або Іменем закону про мову – ти українізований

В свою чергу, Педро Аграмунт президент Парламентської Асамблеї Ради Європи погодився з вищесказаним, та пообіцяв, що надалі слідкуватиме за дотримання Україною своїх міжнародних зобов’язань. Також, пан Аграмунт зазначив важливість встановлення миру на території України, але в той самий час назвав недопустимим утиски прав національних меншин.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах