3110
10:58 28.022017

Депутати Берегівської районної ради визнали роботу «Укрпошти» незадовільною

Політика 1811

24 лютого відбулося пленарне засідання восьмої сесії Берегівської районної ради VII скликання. У залі були присутні 28 депутатів. Традиційно на початку засідання прозвучав Гімн України.

IMG_6301

У роботі сесії взяли участь Йожеф Шін, голова Берегівської районної ради, Іштван Петрушка, голова Берегівської районної державної адміністрації, Мікловш Товт, депутат Закарпатської обласної ради, керівники відділів райдержадміністрації, установ та організацій району.

До порядку денного ввійшло 21 питання, зокрема звіт голови РДА про здійснення райдержадміністрацією делегованих їй повноважень, виконання районного бюджету за 2016 рік, внесення змін до бюджету на 2017 рік та районних програм щодо охорони здоров’я. Усі ці питання народні обранці погодили одноголосно.

Найбільше протиріч викликало обговорення результатів роботи на території району УДППЗ «Укрпошта». Декілька депутатів з обуренням виступили проти того, що люди з безлічі сіл несвоєчасно отримують пенсію та кореспонденцію і мають приїздити в Берегово для оплати комунальних платежів. Тож з’явилася пропозиція створити виїзні поштові відділення для забезпечення можливості оплати комунальних послуг. Депутати райради визнали роботу «Укрпошти» незадовільною та звернуться в контролюючі органи стосовно детального дослідження її діяльності.

У ході засідання народні обранці також розглянули звіт про результати роботи Берегівського міськрайонного центру зайнятості, ПАТ «Укртелеком», підсумки роботи Пенсійного фонду в Берегівському районі.

Відтак депутатам зачитали проект звернення до Президента та Прем’єр-міністра України з приводу зміни в законодавчому регулюванні можливості використання мов національних меншин у публічних сферах суспільних відносин. Депутатський корпус занепокоєний новими законопроектами, які суттєво обмежують права національних меншини, зокрема на навчання рідною мовою, адже в районі функціонують 30 дошкільних закладів та 32 заклади освіти з угорською мовою навчання. Порушення вже набутих мовних прав означатиме порушення міжнародно-правових зобов’язань, узятих на себе Україною.

Зокрема народні обранці заслухали відповідь на свій лист-звернення до Державної екологічної інспекції в Закарпатській області стосовно можливості проведення нових досліджень хімічного складу підземних і поверхневих вод на території Мужіївського золоторудника. Депутати отримали рекомендацію звернутися до науково-дослідних установ та організацій, які можуть провести такі дослідження, адже це не входить до компетенції Державної екологічної інспекції.

На цьому депутатський корпус завершив свою роботу.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини