4446
12:17 29.072017

Депутати Берегівської районної ради звернулися до Президента та внесли зміни до бюджету

Політика 2429

Вчора, 28 липня, відбулося чергове засідання 11 сесії Берегівської районної ради VII скликання. Відтак, в роботі сесії взяли участь 25 народних обранців.

IMG_9531Перед тим як перейти до розгляду питань порядку денного депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на Сході України закарпатців, серед яких був і берегівчанин Володимир Бричак.

Першим питанням, заслуханим на сесії, був звіт керівника міжрайонної  прокуратури Володимира Жилкіна стосовно роботи прокуратури за перше півріччя 2017 року. В цей період у Берегівському районі зареєстровано 505 кримінальних правопорушень, що порівняно менше ніж в аналогічний період минулого року.  Так, за результатами роботи публічних обвинувачів місцевої прокуратури Берегівським районним судом ухвалено 32 обвинувальні вироки.

Після заслуханої інформації депутати звернулися до Володимира Жилкіна з проханням надати інформацію щодо слідства по нещодавніх провокаціях зі стелами у Берегівському районі та прийняли рішення стосовно цього питання підготувати звернення до прокурора області.

Зокрема, депутати Берегівської районної ради розглянули питання викупу земель для суспільних потреб під будівництво об’їзної дороги навколо міста Берегово та наголосили на важливості пришвидшення процесу.  Голова районної ради Йосиф Шін зауважив, що вже більше половини потрібних земель викуплено, хоч і є певна затримка.

Після нещодавньої сесії Закарпатської обласної ради депутати прийняли зміни до бюджету Берегівського району. Крім реконструкції шкільних будівель, поточних ремонтних робіт виділили кошти й на збільшення заробітної плати працівникам сфери освіти.

Під час сесії було заслухано та схвалено чимало інших важливих питань: «Про внесення змін до районної  програми цукровий та нецукровий діабет на 2016-2020 роки», «Забезпечення державної безпеки в Берегівському районі, матеріально-технічного забезпечення Берегівського районного відділу управління СБУ в Закарпатській області», «Про внесення змін до програми природоохоронних заходів по Берегівському району на 2017-2018роки».

Також, депутатами підтримано рішення про присвоєння Берегівській центральній районній лікарні імені Бертолона Ліннера, який все своє життя присвятив лікувальній справі.

Наостанок  депутатам зачитали лист-звернення до Президента України Петра Порошенка щодо законопроекту про освіту. В ньому депутати Берегівської районної ради просять зробити все можливе для недопущення утиску прав національних меншин навчатись на рідній мові та якнайшвидше вирішити дане питання. Дане звернення одноголосно погодили 25 народних обранців на чому й завершили засідання сесії.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини