5430
19:01 22.122017

Засідання Берегівської міської ради: прийняття бюджету та створення інклюзивно-ресурсного центру. ФОТО, ВІДЕО

Політика 2393

Сьогодні, 22 грудня, відбулося чергове засідання 29 сесії Берегівської міської ради VII скликання. Відтак, в роботі сесії взяли участь 20 народних обранців.

Эпизод 01.00_00_15_28.Still001

На початку сесії депутати та всі представники владних структур міста  хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на Сході України закарпатців. Ними виявились військовослужбовці 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади – Михайло Кушнір, Тимофій Геніш та Андрій Сипавка, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

Після цього міський голова Золтан Бабяк запропонував обрати секретаріат. До нього увійшли Кароліна Дорчі з фракції «КМКС» та Віктор Саєнков з «Солідарності».

Також, Золтан Бабяк вручив грамоти та подяки. Серед них, за сумлінну працю, активну участь у житті краю та з нагоди Дня місцевого самоврядування  грамотою нагородили Андрія Фечору, начальника відділу економічного розвитку та торгівлі Берегівської міської ради. Подяку Закарпатської обласної ради отримала Желтвай-Веждел Емеше, директорка Берегівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 з угорською мовою навчання ім. Лайоша Кошута за вагомий особистий внесок в реалізацію державної політики в галузі національної освіти, виховання підростаючого покоління, сумлінну працю та високий професіоналізм.

На розгляд народних обранців було винесено 34 питання порядку денного та одне депутатське звернення. Воно стосувалося важливої для берегівчан залізничної станції, яка протягом багатьох років потребує виділення коштів на проведення ремонтних робіт. Разом з тим, міський голова попросив додати до тексту звернення пункт щодо налагодження графіку руху поїздів, адже зараз деякі з них відправляються вкрай незручний для працюючих людей час.

Під час роботи сесії депутати затвердили «Програму організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів», «Програму економічного та соціального розвитку міста Берегове на 2018 рік», «Внесення змін до структури, штату та чисельності виконавчих органів Берегівської міської ради» та інші.

Проте, напевно найважливішим питання цієї сесії стало прийняття міського бюджету на 2018 рік. Так, його загальна сума становитиме 254 млн. 612 тис грн. З них загальний фонд складатиме 123 млн грн, що на 16,4 % більше ніж у 2017 році. Крім того, субвенції з державного бюджету затвердили в сумі 125 млн 307 тис грн.

Разом з тим, народні обранці проголосували за створення комунальної установи «Міський інклюзивно-ресурсний центр» Берегівської міської ради. Начальник управління освіти Едіта Бабяк поінформувала присутніх про важливість створення такого центру, адже після вступу в силу нового закону «Про освіту» попередня установа, медико-психологічна консультація, припиняє свою роботу. Це все сприятиме покращенню роботи з особливими дітьми.

На завершення роботи сесії, Золтан Бабяк подякував депутатам за плідну роботу, яку вони виконували протягом минулого року та побажав успіхів і наснаги на наступний 2018 рік.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини