6667
15:06 26.062018

Ужгородські депутати відмовилися збільшити зарплатню міському голові та підтримали викуп землі біля драмтеатру

Політика 2367

У вівторок, 26 червня, відбулося перше пленарне засідання 24-ї сесії Ужгородської міської ради VІІ скликання. У залі зареєструвалося 29 депутатів.

1

Перед тим як перейти до порядку денного, мер міста Богдан Андріїв

нагадав про трагічні події, які днями сталися біля Львова. Нагадаємо, там розгромили ромський табір та вбили молодого рома.

«Ми засуджуємо цей ганебний випадок, висловлюємо щирі співчуття родині загиблого, віримо, що винні понесуть справедливе покарання», – наголосив міський голова.

Слово надали й депутату Мирославу Горвату, який представляє інтереси ромської громади міста.

«Мені приємно, що вся українська спільнота в цей важкий час підтримала нас. Дякую всім, хто приєднався напередодні до акції протесту проти насилля та расизму», – зазначив депутат.

Перейшовши до порядку денного, міські обранці найперше затвердити звіт про виконання бюджету міста за січень – березень 2018 року. Як ідеться в проекті рішення, за перший квартал поточного року надійшов 371 млн 878,9 тис. грн доходів (з трансфертами), або 107% від уточненого планового показника. Із них до загального фонду 353 млн 433,7 тис. грн, до спеціального – 18 млн 445,2 тис. грн.

IMG_4634

Відтак депутати схвалили рішення про створення житлового фонду соціального призначення та затвердили Порядок взяття громадян на соціальний квартирний облік. Відповідно до проекту рішення, департамент міського господарства має вносити пропозиції щодо включення житлових приміщень до житлового фонду соціального призначення з урахуванням необхідності проведення їх капітального ремонту, реконструкції, переобладнання нежитлових будинків у житлові для затвердження рішенням виконавчого комітету міської ради; здійснювати контроль за використанням соціального житла, організовувати його належне обслуговування. У свою чергу, Ужгородський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді повинен надавати допомогу громадянам або уповноваженим ним особам у підготовці заяв про взяття на соціальний квартирний облік та в збиранні документів, що подаються до неї, а також документів для підтвердження права на отримання соціального житла.

Підтримали депутати і зміни до Програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2017–2019 роки, затвердженої рішенням 9-ї сесії міської ради VІІ скликання 22 грудня 2016 року № 501. Зокрема збільшили фінансування з міського бюджету на 199,9 тис. грн, зазначивши, що реалізація Програми розрахована на три роки. Протягом її дії планується використати 4709,9 тис. грн. З них 3359,9 тис. грн з міського бюджету. На придбання путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, обсяги фінансування на 2018 рік становитимуть 1 млн 252,9 тис. грн.

На цій сесії депутати проголосували за реорганізацію комунального закладу «Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» в комунальне некомерційне підприємство «Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (юридична адреса: 88000, Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Грибоєдова, 20 «в», код ЄДРПОУ 38839154). Комунальне некомерційне підприємство буде правонаступником усіх майнових прав та обов’язків реорганізованого шляхом перетворення комунального закладу «Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Як пояснив міський голова, таке рішення потрібно було прийняти в частині загальнодержавного реформування сімейної медицини. Усе для того, аби пацієнти найперше зверталися до своїх сімейних лікарів, а вже ті за необхідності направляли їх у міську клінічну лікарню.

Окремим рішенням проголосували за ініціативу Ужгородської міськради викупити земельні ділянки поблизу будівлі Закарпатського обласного музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв, аби запобігти забудові території та облаштувати там сквер і зону відпочинку для містян.

IMG_4594

«За часів каденції Сергія Ратушняка три земельні ділянки, які прилягають до драмтеатру ім. Братів Шерегіїв, були продані. Зараз міська рада намагається всякими законними шляхами повернути їх у власність громади. Утім власники не поспішають продавати свої ділянки, тому це питання наразі не вирішено. Але моя особиста позиція й позиція громадян міста така, що там жодної забудови не повинно бути», – наголосив мер.

Цікавим виявилося питання про збільшення заробітної плати міському голові. Попри те, що цей проект рішення двічі виносили на голосування, депутати відмовилися його приймати. «За» проголосувало тільки 17 міських обранців.

Зміни до рішення про оплату праці передбачали підвищення посадового окладу з 8000 до 11200 грн плюс збільшення щомісячної премії з 150% до 250%. Тож якщо б депутати підтримали мера Ужгорода, то він би отримував щомісячно 39200 грн замість 20000 грн (які отримує наразі).

На завершення сесії депутати підтримали низку рішень щодо затвердження містобудівної документації, а також кілька депутатських звернень. Серед іншого йшлося і про звільнення з полону відомого українського режисера Олега Сенцова.

Наступне пленарне пленарне засідання сесії Ужгородської міської ради повинне відбутися 10 липня.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини