1228
18:32 30.062016

Михайло Рівіс звернувся про допомогу потерпілим від стихії закарпатцям до зарубіжних партнерів

Політика 1620

У зв’язку з важкими наслідками грозових дощів з градом, які протягом 21-26 червня пройшли у Виноградівському, Іршавському, Мукачівському, Рахівському, Тячівському, Хустському та Ужгородському районах і завдали великої шкоди господарствам населення, голова обласної ради Михайло Рівіс звернувся з відповідним листом до гетьмана Краю Височина ЧР Їржі Бєгоунека щодо сприяння у наданні посильної допомоги постраждалим закарпатцям.

фото рівіс

У листі зазначається: «Вельмишановний пане Гетьмане! Дозвольте ще раз засвідчити свою глибоку повагу і вдячність за допомогу й підтримку, яку надає Край Височина Закарпаттю у сфері соціально-економічного розвитку територіальних громад.

Сьогодні я звертаюсь до Вас у зв’язку з бідою, яка застала мешканців нашої області.

Справа в тому, що 21-26 червня 2016 року територією Закарпаття пройшли грозові дощі, що супроводжувались аномальним градом, сильним буревієм та повінню. Внаслідок цього в області пошкоджено покрівлі понад 7 тисяч житлових будинків, 39 закладів бюджетної сфери (охорони здоров’я, культури, освіти, водного господарства), порушено електропостачання населених пунктів. В окремих місцях, внаслідок різкого підняття рівня води у потічках та у малих ріках, пошкоджено дорожнє полотно доріг місцевого значення. Негативного впливу стихії зазнали 54 населені пункти Рахівського, Виноградівського, Іршавського, Мукачівського, Свалявського, Тячівського, Хустського, Ужгородського районів та м. Мукачево.

Оскільки ресурсів обласної та місцевої влади недостатньо для подолання наслідків стихії, просимо Вас розглянути питання щодо можливості надання посильної допомоги потерпілому від стихії населенню Закарпатської області у прийнятний для Вас спосіб».

Такого листа Михайло Рівіс направив і гетьману Пардубіцького краю ЧР Мартіну Нетолицькому, головам Кошіцького та Пряшівського самоврядних країв СР Зденку Требулі та Петеру Худіку, інформує прес-служба облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Знайти роботу із зарплатою понад 12 тисяч гривень допоможуть у Закарпатській обласній службі зайнятості
12:19
Що скажуть інші? Закарпатська психологиня пояснила, чому не варто жити шаблонами
12:08
24 рулони незадекларованої імпортної плівки для ламінування опинилися на складі Закарпатської митниці
11:55
У суботу «Минай» зіграє з одеським «Чорноморцем»
11:39
Всі новини