1836
11:18 30.092016

У Програму охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області на 2016 – 2018 рр. буде внесено зміни

Політика 1651

%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%ba%e2%94%82%d0%bb%d0%bb%d1%8f-1

У ході підготовки до п’ятої сесії облради на розгляд обласних обранців пропонується проект рішення про внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області на 2016 – 2018 роки, повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба обласної ради.

Як зазначається в пояснювальній записці, необхідність прийняття даного рішення націлено на виконання положень Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області до 2020 року.

Мета полягає в забезпеченні реалізації екологічної політики спрямованої на стабілізацію та поліпшення стану навколишнього природного середовища на території області, що, в свою чергу, призведе до зменшення негативного впливу на навколишнє середовище і буде реалізоване через впровадження заходів із берегоукріплення річок області, утриманні та оснащенні природоохоронних організацій приладами, обладнанням і спеціальними транспортними засобами, зміцнення матеріально-технічної бази спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища, його урядових і територіальних органів, а також установ та організацій, що належать до сфери його управління (суб’єкт обласної системи моніторингу довкілля).

Серед заходів Програми відповідно до проекту рішення – реконструкція каналізаційних очисних споруд в с.В.Бакта Берегівського району, берегоукріплення окремих ділянок берега р.Тересва та р.Мокрянка в смт.Усть-Чорна та в с.Німецька Мокра, що на Тячівщині, регулювання русла р.Хустець в м.Хуст, друга черга будівництва сміттєпереробного заводу в с.Яноші Берегівського району та ін.

Вартість фінансування заходів Програми за розділами – 682647,1 тис.грн.

Прогнозні обсяги та джерела фінансування: державний бюджет – 393529.0 тис.грн, обласний бюджет – 60353.1тис.грн., місцевий бюджет – 81971.0 тис.грн., інші джерела – 146794.0 тис.грн.

Прийняття цього рішення сприятиме покращенню екологічного стану області, підвищенню рівня охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання природних ресурсів, забезпеченню екологічної безпеки тощо.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини