381
19:15 21.042016

Приватизація, церковні чвари та новий регламент: За що голосували ужгородські депутати. ФОТО, ВІДЕО

Політика 1680

Після кількох «замінувань» минулого тижня, сесія Ужгородської міської ради продовжила свою роботу у четвер, 21 квітня.

IMG_0799

У залі засідань зареєструвалося 33 депутати. Представників громадськості було значно менше, ніж зазвичай, оскільки на вході до будівлі усіх ретельно перевіряли.

Розпочали роботу із питання, на якому зупинилися минулого разу – програми приватизації об’єктів комунальної власності.

Майстерні – митцям, котельні – на аукціон

Розглядаючи це питання, міські обранці голосували за кожен із об’єктів комунальної власності окремо. Депутат Ужгородської міськради Павло Вереш попросив депутатів посприяти міським художникам, дозволивши їм викупити орендовані майстерні. Зрештою митців підтримали, щоправда не всіх. До прикладу, право приватизувати свої майстерні отримали: Борис Кузьма, Тарас Усик, Богдан Корж. Не віддали у приватну власність майстерні художникам – Антону Ковачу та Франциску Ерфану.

Після цього міські обранці винесли низку комунальних об’єктів на аукціон. Серед них – чимало котелень. У цілому рішення підтримали 24 депутати.

Сотня земельних ділянок – роздана

Далі – перейшли до земельних питань. Попри те, що в місті катастрофічно бракує зелених зон, депутати умудрилися виділити нові земельні ділянки.

Дозвіл на розробку проектів відведення земельних ділянок з подальшою передачею їх у власність отримали близько сотні громадян. Двоє з них – родичі депутатів.

Окрім того, депутати надали близько п’ятдесяти підприємцям дозвіл на розробку проектів відведення земельних ділянок з подальшою передачею їх в оренду. Попри спротив громади міські обранці таки підтримали цей проект рішення. За нього проголосували – 26 депутатів.

«Християнський» скандал

Не обійшлося засідання і без скандалів. Цього разу головними дійовими особами виступили представники двох релігійних громад, які не могли поділити між собою земельну ділянку під будівництво церкви (по вул. Минайській, 71).

Йдеться про те, що свого часу ця земля була виділена під будівництво православної церкви Київського патріархату Святих Рівноапостольних князя Володимира Великого і княгині Ольги, аби та згодом перейшла їм у постійне користування. Утім там розпочала будівництво інша релігійна громада. Тож після довгих міжконфесійних чвар депутати відправили проект рішення на довивчення.

Новий регламент і Громадська рада

На сьогоднішній сесії міські обранці затвердили новий регламент роботи. Згідно із ним, сесію можна буде відвідати попередньо акредитувавшись. На вході потрібно буде пред’явити паспорт, а також пройти через металошукач. Від таких рішень, громада була далеко не в захваті. Врешті регламент із критичними зауваженнями підтримали 27 депутатів.

Наприкінці засідання депутати розглянули правки до Положення про Громадську раду при Ужгородській міськраді. Нагадаємо, йдеться про висловлення недовіри персональному складу Громадської ради, що може закінчитись тим, що її взагалі розженуть. Після довгих суперечок між представниками громадської ради та депутатами, останні проголосували за те, щоб послухати звіт голови ГР Олександра Пересоляка. Тож на наступній сесії буде відомо чи продовжить свою діяльність Громадська Рада.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини