4166
11:41 26.062017

Обласні обранці проситимуть «Укрзалізницю» скерувати потяг з Ужгорода до столиці через м. Перечин та смт Великий Березний

Політика 2384

На третє пленарне засідання сьомої сесії облради, яке відбудеться 27 липня п.р., вноситься проект рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо організації залізничного сполучення смт Великий Березний та м.Перечин зі столицею України», адресоване Публічному акціонерному товариству «Українська залізниця».

p111

У документі зазначається, що на сьогодні залишається проблема незабезпеченості залізничним сполученням зі столицею окремих районів Закарпаття. Основними залізничними ходами на території області є: Воловець – Свалява – Батьово – Чоп; Сянки – Ставне – Перечин – Ужгород – Чоп.

«Переважна більшість маршрутів пасажирських поїздів пролягає через Бескид-Скотарський тунель, який на сьогодні вкрай перевантажений. Разом з тим, у напрямку іншого залізничного ходу пасажирські перевезення за межі області здійснюються у незначних обсягах (всього одним потягом № 601 «Львів – Солотвино»), що призводить до виникнення соціальної напруги серед мешканців Перечинського та Великоберезнянського районів, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба Закарпатської облради.

Окремі села цих районів мають статус гірських населених пунктів і володіють надзвичайно потужним рекреаційним потенціалом та унікальними для України природньо-кліматичними умовами: на їх території зосереджена велика кількість готельно-туристичних комплексів, у т. ч. гірськолижних, баз відпочинку, сільських садиб, послугами яких користуються тисячі туристів з усіх областей України та зарубіжжя.

Недостатній рівень залізничного сполучення з населеними пунктами Перечинського та Великоберезнянського районів негативно впливає на організацію перевезень пасажирів, розвиток туристичної інфраструктури краю, створює додаткові незручності для мешканців і туристів.

Враховуючи соціально-економічний та туристичний аспект цієї проблеми, просимо розглянути можливість курсування одного із потягів за напрямком Ужгород – Київ іншим залізничним ходом із зупинками в м. Перечин та смт Великий Березний, що сприятиме підвищенню туристичної привабливості Закарпаття, зняттю соціальної напруги серед населення та покращенню економічної ситуації у гірській місцевості, а також розвантаженню Бескид – Скотарського тунелю», наголошується у проекті звернення.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини