471
17:18 26.042016

Хустські депутати говорили про земельні ділянки, берегоукріплення та перейменування вулиць

Політика 1475

OLYMPUS DIGITAL CAMERAУ вівторок, 26 квітня, відбулося ІІ пленарне засідання ІV сесії Хустської міської ради VІІ скликання. На порядку денному у народних обранців було 19 важливих питань. Два додаткові – про ремонт доріг та надання матеріальної допомоги хворим краянам депутати додали вже безпосередньо під час засідання. Отже більше двох десятків питань без системи електронного голосування віщували, що засідатимуть «слуги народу» довго й дискутуватимуть гаряче. Утім справилися з поставленими завданнями вони досить швидко і без особливих дебатів.

Хустський міський голова Володимир Кащук закликав присутніх на зібранні бути толерантними, тим більше, що у Страсний тиждень емоції в кожного «б’ють через край».

Тож почалося засідання із вшанування хвилиною мовчання тих, хто загинув під час ліквідації аварії на ЧАЕС тридцять років тому. Після цього народні обранці заслухали депутатський запит про охорону нарцисів та звернення до начальника ВП ГУ УМВС України в Закарпатській області із проханням провести розслідування щодо збору коштів із власників автомобілів, які приїжджають до Карпатського біосферного заповідника.

Відтак депутати внесли зміни у рішення попередніх сесій, зокрема, виділили кошти на берегоукріплення річки Хустець, передали на баланс Хустського ВУВКГ ливневі каналізації, а на свій – взяли адмінбудівлю Хустської поліції, перейменували вулицю Ватутіна на Михайла Печунки (загиблого на сході держави бійця), вирішили присвоїти звання «Почесний громадянин Хуста» до Дня міста місцевому добродійнику, який спорудив на території міського кладовища міжконфесійну каплицю Йосипу Рачку, надали в користування учасникам АТО та хустянам, які перебувають на черзі земельні ділянки. Між іншим, саме затвердження проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок викликало жваве обговорення серед присутніх у залі, адже як мотивували окремі депутати, деякі хустяни чекають на землю із 1992 року. Однак Володимир Кащук запевнив, що протягом цього року отримають ділянки більше тисячі містян.

На завершення засідання очільник міста закликав депутатів долучитися до святкування Дня міста, яке пройде 8 травня та взяти участь у відкритті парку відпочинку, яке планується на третій день Великодня.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини