11705
18:11 8.122020

Йосип Борто звернувся до прокуратури з приводу погроз та інших провокацій щодо угорців Закарпаття

Політика 5135

Прокуратура Закарпатської області

88000, м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2-а.

Угорська спільнота Закарпаття надзвичайно стурбована подіями, які останнім часом відбуваються на території області.

4 грудня 2020 року на електронні скриньки було розіслано погрози отруїти представників угорської національної меншини на території Закарпатської області.

7 грудня 2020 року о 14:06 в соціальній мережі Фейсбук на сторінці спільноти “Police Control Ukraine” опубліковано наступний матеріал:

“Спроба диверсії на Закарпатті: група надрозумів мало не отруїла берегівський водопровід

Днями в місті Берегово була затримана група молодих неадекватів, яка планувала отруїти міський водопровід ціанідом калію.

Місцеве управління #СБУ примудрилося залізти в непримітний Telegram-чат, опера начиталися там лютих бреднів про тотальну зачистку Закарпаття від сепаратистів всіх мастей, ну і, зокрема, берегівської міської громади від угорців. Наші спершу махнули на все рукою – хіба мало подібного плаває (і не тоне) на просторах мережі. Однак сигнали надійшли і з інших джерел. Завели ДОУ, почали розбиратися. У підсумку в підвалі житлового будинку було затримано двох контрацептивів, старанно «прітворяюшіхся» хіміками-аматорами – перевіряли як ціанід розчиняється в воді. Звідки у них така кількість отруйного порошку, а головне, що вони збиралися робити з розчином, «хіміки»відповісти не змогли. Благо, листування з чату, фрагмент якої ви знайдете нижче, відкриває завісу цієї таємниці.

На даний час відомо, що водних диверсантів було п’ятеро. Троє з них, зрозуміло, вже в розшуку. Двоє інших відправлені в Ужгород, пакети і вода – на експертизу до Києва.

Джерело: Кріт СБУ”

Матеріал розміщений за посиланням: https://www.facebook.com/policecontrolukraine/posts/3491241051100412

Враховуючи викладене просимо повідомити, чи мало місце затримання на території міста Берегова осіб, які готувалися до вчинення злочинів проти місцевих жителів.

Заступник голови ГО “Товариства угорської культури Закарпаття.”

Борто Й. Й.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах