5747
15:01 24.022018

Хуст відвідала делегація з чеського міста-побратима Ждяр-над-Сазавою. ФОТО

Політика 2394

22-23 лютого у Хусті з робочим візитом побувала офіційна делегація з чеського міста-побратима Ждяр-над-Сазавою. Двосторонню угоду про співпрацю Хустський міський голова Володимир Кащук і староста чеського міста Зденек Навратіл підписали ще восени. Наразі очільники міст почали втілювати перші кроки співробітництва.

IMG_9393

“Ждяр-над-Сазавою – стало десятим містом-побратимом Хуста, однак першим із чеських міст. Ми дуже раді співпраці з новими партнерами, оскільки нас об`єднує не тільки спільна історія, маємо майже однакову кількість населення – близько 30 тисяч мешканців, але найголовніше – спільне пргнення налагодити добросусідські відносини задля успішної співпраці. Так, під час робочої зустрічі ми обговорити з іноземними колегами ряд важливих питань щодо реалізації спільних проектів для економічного та соціального розвитку обох міст, окреслили перспективи співпраці в плані реалізації культурних та освітніх проектів, обміну досвідом у розвитку туризму та рекреації”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” Хустський міський голова Володимир Кащук.

Серйозні наміри щодо співпраці підтвердив і староста чеського міста Ждяр-над-Сазавою Зденек Навратіл.

“До цих пір ми мали партнерство тільки з французькими, бельгійськими та німецькими містами, однак завжди хотіли побрататися з містом, з яким мали б спільне коріння, схожу мову. Будемо намагатися разом ефективно вирішувати наболілі проблеми й розвивати співпрацю”, – зазначив очільник чеського міста пан Зденек.

З боку чеських гостей також прозвучала пропозиція впровадження у хустських школах уроків чеської мови, що дасть можливість випускникам здобувати вищу освіту у чеських університетах за різними спеціальностями.

У рамках двохденного перебування у Хусті іноземна делегація відвідала ряд соціальних об`єктів, ознайомилась із життям містян.

Богдана КЛЕКНЕР

IMG_9393 IMG_9401

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини