175
16:01 8.042016

Засідання сесії Хустської міської ради розпочалося дебатами та бойкотом. ФОТО

Політика 3152

І засідання ІV сесії Хустської міської ради, що відбулося у п’ятницю, 8 квітня, пройшло напружено і гарячково. Уже в перші хвилини зібрання у залі розгорівся конфлікт.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Група народних обранців від «Свободи» та БПП звернулися до міського голови Володимира Кащука з депутатським запитом про те, що, на їхню думку, порушено регламент роботи, оскільки «слуги народу» не встигли ознайомитися з усім пакетом документів через те, що їх було подано для ознайомлення невчасно, тому просили перенести засідання.

«Складається враження, що міська рада хоче «кулуарно» прийняти рішення, поставивши депутатів перед фактом необхідності голосування в останній момент, щоб не було часу вивчити стан питань, поставлених для голосування в сесійній залі» – наголосили народні обранці, які, між іншим, після того, як більшість депутатів проголосували за те, аби продовжити роботу пленарного засідання, покинули сесійну залу.

Тож робота сесії продовжилася розглядом бюджетних питань, питань, пов’язаних із врегулюванням земельних відносин та майна комунальної власності, надання матеріальної допомоги краянам на лікування, продовження на 5 років терміну дії договорів оренди підприємцям та інших.

Під час зібрання депутати проголосували також за те, аби 12 учасникам АТО надати в користування вільні земельні ділянки.

Утім найбільш бурхливо «слуги народу» обговорювали питання БТІ. Справа в тому, що під час минулого засідання депутати проголосували за створення комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації». Це рішення викликало невдоволення з боку колективу Державного підприємства «Бюро технічної інвентаризації». Тож на засідання прийшов чи не весь персонал фірми. Делегований установою представник зазначила, що вимагає скасування рішення, інакше підприємство готове відстоювати свої права у судовому порядку, майно ж БТІ міській структурі передавати категорично відмовляється.

Відтак очільник міста Володимир Кащук роз’яснив, що нині на території України немає жодного державного підприємства техінвентаризації, тому депутатами було вирішено створити комунальну установу і фактично від зміни назви у роботі фірми нічого не змінюється. Щодо ж керівника підприємства, то як зауважив один з депутатів, колектив БТІ до наступного

засідання повинен подати на розгляд «слуг народу» три кандидатури, з числа яких шляхом голосування й буде визначено, хто власне очолюватиме структуру.

Напругу в залі під час розгляду викликало й питання затвердження детального плану території на розі вулиць Карпатської Січі та Свободи. Ділянка, яка відноситься до зеленої зони знаходиться біля двох приватних установ, однак перебуває на міському балансі. Тому питання вже вирішувалося й під час громадських слухань. Отже, було запропоновано направити документ на доопрацювання. Більшість депутатів пропозицію підтримала.

Також під час зібрання депутати вишукували кошти на придбання системи поіменного голосування «ВІЧЕ», і внесли зміни до програм благоустрою, розвитку фізичної культури і спорту, а також до програми ремонтну та утримання доріг.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини