6200
13:54 26.042018

Сесія Мукачівської міської ради. Важливі рішення

Політика 3374

Сьогодні, 26 квітня, у стінах Мукачівської міської ради пройшла чергова сесія, на якій було вирішено безліч питань різного характеру та спрямування.

_MG_1297

Варто відзначити, що на початку засідання чергової сесії Мукачівської міської ради відбулося офіційне відзначення лауреатів Мукачівської міської премії імені Олександра Духновича 2018 року. Премія, загальний фонд якої становить 240 тис. гривень.

Підвищення цін на воду.

У зв’язку із питанням що вже не перший день тривожить містян, на сесії міської ради найдовше обговорювалось підвищення тарифів на водопостачання.

За словами керівника Мукачівського водоканалу Федорняк Ігоря – тариф вже давно не відповідає реальним економічним показникам, тому його потрібно переглянути. Зазначимо, що діючий тариф у Мукачеві становить 10 грн 58 коп. Він розрахований з мінімальної зарплати 1460 грн, палива – 18 грн, електрики – 1 грн 50 коп. Наразі мінімальна заробітна плата становить 3723 грн, паливо – 26–27 грн, електроенергія – 2 грн 63 коп. Тому є необхідність підняття цін за послуги відповідно.

Відповідно з 1 травня вартість послуги з централізованого постачання та водовідведення холодної води становитиме 18,75 гривень за метр кубічний. Вартість послуги з централізованого постачання та водовідведення холодної води з використання внутрішньобудинкових систем – 19,66 гривень за метр кубічний. Варто відмітити, що після підвищення тарифів на водопостачання мукачівці і надалі платитимуть за воду найменшу ціну в області.

У Мукачеві реорганізували Мукачівське міське комунальне підприємство «Громадський транспорт Мукачева» шляхом приєднання до Мукачівського міського комунального підприємства «Мукачівпастранс».

Зазначимо, що ММКП «Громадський транспорт Мукачева» було створено відносно недавно, а саме тоді, коли у місті почали курсувати нові автобуси.

Депутати підтримали програму розвитку культури у місті, на яку передбачено понад 2 млн.

З них майже півмільйона передбачено на проведення модернізації матеріально-технічної бази закладів культури і мистецтв, оснащення їх сучасним обладнанням та придбання музичних інструментів, сценічних костюмів. 300 тисяч виділять для міського театру. Виділять кошти і на створення Мукачівського міського літературно-мистецького музею.

Депутати затвердити міську Програму медичного обслуговування населення територіальної громади м. Мукачева в ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова НАМН України» на 2018 рік.

Програма спрямована на оптимальне забезпечення доступності мешканців м. Мукачево до високоспеціалізованої медичної допомоги третинного рівня.

Виконання Програми забезпечить зниження ризиків загострень, рецидивів, ускладнень наявних захворювань та появи нових, продовженню активного життя і зниження рівня інвалідизації дорослого та дитячого населення міста, відновлення працездатності, профілактику передчасної смертності при вродженій та набутій серцево-судинної патології мешканців м. Мукачева.

Ілона Вільна

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини